Cum sa scapati de varice

Pentru a scapa de varice sau de venectazii trebuie mai intai sa intelegeti ce sunt ele. Varicele sunt un grup de vase de sange din apropierea suprafetei pielii care devin vizibile atunci cand grupuri mari de vene din piele si de sub ea devin dilatate si inflamate. Venectaziile nu sunt periculoase, fiind doar niste vinisoare movulii care apar in urma unor rupturi de vase de sange la nivelul capilarelor.
Acum ca stiti ce sunt varicele si venectaziile, iata cateva sfaturi sanatoase cum sa scapati de ele si de disconfortul pe care vi-l cauzeaza.
1. Flebectomia ambulatorie – daca aveti banii necesari (cam vreo doua mii de dolari de picior), atunci aceasta procedura de indepartare a varicelor va face o mica taietura in picior si foloseste un mic carlig pentru a va scoate afara vena afectata de varice. Poate fi un proces indelungat si dureros.
2. Scleroterapia – injectarea venelor cu un agent care ajuta la dizolvarea venelor afectate de varice.
3. Creme si lotiuni – exista o multime de creme si lotiuni care se pare ca ajuta la ameliorarea si reducerea acestor varice stanjenitoare pana in stadiul in care nu mai sunt vizibile pentru ceilalti. Singurul tratament adevarat, insa, este flebectomia ambulatorie. Daca va opuneti din start acestei proceduri, lotiunile si cremele prescrise de doctor pentru varice sunt intotdeauna de ajutor.

Formele moderate de varice de multe ori pot fi ameliorate printr-o serie simpla de masuri de ingrijire, cum ar fi mici schimbari in stilul de viata si in activitatile zilnice de la locul de munca si de acasa. S-a demonstrat ca acest tip de tratamente pentru varice a avut rezultate bune, mai ales in cazurile de varice tranzitorii (cele experimentate de femeile insarcinate). Iata cateva modalitati simple de a va ameliora simptomele varicelor.
Pauze frecvente
Perioadele prelungite de stat in picioare sau jos pot avea efecte negative asupra circulatiei sanguine a corpului, in special cea din picioare cauzand varice. Asadar, luarea unor pauze frecvente si pentru a va plimba cateva minute poate avea efecte insemnate.
Ridicarea picioarelor
Cand stati jos, incercati sa va ridicati picioarele pe o perna asezata sub genunchi. Acest lucru va stimula circulatia sangelui in picioare si va ajuta la prevenirea dezvoltarii varicelor.
Ciorapi specializati
Exista ciorapi speciali care s-a demonstrat ca amelioreaza in mod simtitor simptomele varicelor. Acesti ciorapi pot reduce durerea asociata varicelor prin imbunatatirea circulatiei in picioare ceea ce duce la inhibarea acumularilor de sange in venele problematice.
Mentineti-va in forma
Oamenii care sufera de obezitate au un risc mai mare de a face varice. Ducand o viata mai activa si avand un stil de viata sanatos prin angajarea in activitati fizice va puteti imbunatati circulatia, reducand astfel si varicele si simptomele lor.

Daca deja suferiti de varice si vreti sa scapati de ele, urmarea oricarui pas de mai sus va va ajuta. Exista insa si numeroase modalitati de a preveni aparitia varicelor si a venectaziilor. Facand exercitii fizice, ridicandu-va picioarele si dormind pe partea stanga cu o perna sub picioare veti putea preveni eficient varicele. Tineti minte ca ele pot fi vindecate si nu va mai stresati in legatura cu varicele. Nu va pot omori.