De ce ar trebui sa cautati un tratament pentru varice?

Exista multe proceduri care sunt facute in fiecare zi cu scop cosmetic. Tratamentele mai putin dureroase si perioadele mai scurte de recuperare post operatorie au convins numeroase persoane sa incerce sa-si imbunatateasca aspectul fizic prin varietatea mare de metode. Cu toate acestea, nu toate tratamentele pot fi calificate drept cosmetice, iar cel mai bun exemplu sunt cele pentru indepartarea varicelor de pe picioare. Pentru unii, petele inestetice pot indica o problema mai serioasa care ar trebui abordata la un nivel mai profund decat cel estetic.
Varicele sunt o problema destul de raspandita in randurile populatiei, aparand la aproximativ 25% dintre femei si 15% dintre barbati doar in Statele Unite ale Americii. Nu toate persoanele vor cauta un tratament pentru varice, mai ales daca venele afectate sunt mici si nu prezinta simptomele specifice ce insotesc aceasta problema. Cu toate acestea, adevarata problema cu varicele este ca ele pot afecta nu doar venele de la suprafata pielii, ci si cele din profunzime, cauzand disconfort si indicand o problema mult mai serioasa. Din acest motiv indepartarea varicelor ar trebui sa fie o prioritate pentru cei care sufera de ele.
Simptomele varicelor pot include o senzatie de greutate, pulsatii, arsuri si inflamatii. Pot exista si mancarimi in jurul venelor afectate de varice. In cazurile severe pot aparea ulcere la nivelul pielii picioarelor si in jurul gleznelor, care este un semn al problemelor vasculare ce necesita ingrijiri medicale imediate. Aparitia varicelor poate indica si un risc ridicat al instalarii tulburarilor cardiovasculare. Din aceasta cauza este intotdeauna o idee buna sa discutati cu un doctor despre metodele de indepartare a varicelor.
Vestea buna este ca la ora actuala exista multe optiuni bune pentru indepartarea varicelor, multe implicand durere si perioade de recuperare minime. Vorbiti cu un doctor despre optiunile de tratament si luati-va ramas bun de la acele varice inestetice pentru totdeauna. Cu toate acestea, trebuie sa aveti mereu in vedere ca venele problematice sau varicele pot reaparea dupa ce a fost indepartate daca nu va ingrijiti.
Cea mai buna cale de a preveni reaparitia varicelor este sa faceti exercitii fizice in mod regulat, sa aveti grija ce mancati si sa va mentineti greutatea la un nivel sanatos. Chiar daca singurul lucru pe care il puteti face atunci cand stati jos perioade lungi de timp este miscarea sau masarea picioarelor, nu va faceti griji – aceste mici gesturi va stimuleaza circulatia si previn varicele.Varicele nu sunt de obicei un pericol la adresa vietii dumneavoastra, dar pot fi semne ale unor probleme mult mai grave de sanatate si ar trebui monitorizate indeaproape. In cazurile severe de varice, problema va poate ameninta viata, asa ca daca aveti dubii despre afectiunea dumneavoastra va rugam sa va adresati doctorului dumneavostra cat mai curand posibil.
Varicele, acele vene proeminente pot duce la aparitia disconfortului, inflamatiilor, iritatiilor si chiar si a ulcerelor de piele. Oricare dintre aceste afectiuni ar trebui examinate de doctor cat mai devreme posibil. De asemenea, este important sa mergeti la doctor daca varicele se maresc sau daca devin mai proeminente, de vreme ce si acest lucru poate semnala o problema mai serioasa.