De ce varicele sunt mai mult o problema feminina

Doamnele iubesc moda, mai ales datorita capacitatii ei de a transforma un trup si datorita tuturor optiunilor diferite disponibile. Intr-adevar, viata este plina de optiuni, dar uneori aceste optiuni sunt nesolicitate din punct de vedere anatomic, cum ar fi in cazul anormalitatilor in infatisarea cuiva.
Cand vine vorba de femei, una dintre aceste anomalii apare sub forma varicelor. Aceste vene afectate pot aparea tarziu in viata sau dupa o sarcina. Varicele sunt cauzate de sangele care se acumuleaza in vene din cauza problemelor circulatorii. Vena, in loc sa se rupa sub presiunea careia este supusa, incearca sa se umfle pentru a face loc sangelui care stagneaza si astfel se formeaza varicele.
Un alt lucru interesant, desi grotesc, despre aceste varice este ca pot avea culori diferite, depinzand de vena care este afectata. Uneori, venele mai noi pot fi albastre inchis, ca si cand cineva ar fi luat un stilou si ar fi colorat vena cu cerneala. In alte cazuri, venele pot fi verzui sau chiar rosii. In ultimul rand, si poate cele mai des intalnite sunt venele care par mov. Asadar, in functie de severitatea varicelor pot fi utilizate injectiile medicinale sau tratamente cu laser pentru a imbunatati aspectul si functionalitatea venelor afectate de varice.
Atat femeile, cat si barbatii sunt predispusi anumitor afectiuni medicale. De exemplu, femeile trebuie sa faca mamograme anuale pentru a se asigura ca nu prezinta factori de risc a aparitiei cancerului sa san. Barbatii trebuie sa se asigure ca merg la doctor pentru examinarea anuala de prevenire a cancerului de prostata.
Cu toate acestea, exista si afectiuni care nu sunt atat de grave, desi sunt tot specifice unui anumit sex, cum sunt varicele. In general, femeile sunt cele care fac varice din cauza greutatii suplimentare din timpul sarcinii. Pe langa acest aspect, de vreme ce femeile poarta pantofi cu tocuri, ele sunt predispuse inrautatirii circulatiei sanguine si aparitiei varicelor.
Acest tip de afectiune la nivelul venelor poate indica probleme ale sistemului circulator. Asadar, daca aveti varice ar trebui sa va faceti o programare la dermatolog cat mai repede posibil.
Varicele sunt proeminente indiferent de forma, cu toate ca ele pot avea lungimi diferite. Uneori obstructia poate fi prezenta doar intr-o parte a venei, iar in aceste cazuri doar acea parte de vena va fi vizibila pe picior – aproximativ un centimetru. In alte cazuri poate fi afectata intreaga vena, iar rezultatul va fi aparitia unei corzi rasucite vizibile pe piele ce poate avea o lungime de aproape 12 centimetri.
Veti fi incantati sa aflati ca exista o gama larga de metode prin care puteti scapa de varice si repara venele. Cu toate acestea, trebuie sa fiti constienti ca venele nu vor fi vindecate peste noapte. Tratarea varicelor este un proces destul de indelungat in timp, putand dura de la cateva saptamani la cateva luni, dar merita sa aveti rabdare pentru ca stiti ca faceti ce este mai bine pentru sanatatea dumneavoastra.